Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

BELEEF NU EEN PLONS! WINTERAVOND VOL SNEEUW EN BEZINNING!

Tja, wat kunnen we ervan zeggen na een roerige week verkiezingen. Kunst & Cultuur staan niet bepaald in een hoog vaandel bij de aankomende regeringspartijen en eerlijk is eerlijk; de moed is ons een tikkeltje in de schoenen gezakt. Moeten we dan maar stoppen met onze filmavonden?

Zeker niet! Want samenzijn is op dit moment denk ik het allerbeste tegengif. Aankomende vrijdag 1 december staat dan ook in het teken van een programma vol mijmerende documentaires over wat het betekent om ‘mens’ te zijn. In deze tijd; in deze wereld.

LIIS NIMIK • REGISSEUR VAN SUNDIAL

De hoofdfilm van de avond is de Estse documentaire SUNDIAL. Bijna 7 jaar lang filmde de filmmaakster Liis Nimik het platteland van Estland. Haar reis brengt de dagelijkse ritmes van gewone mensen op de voorgrond. Wat zijn de voorwaarden voor mensen om deel te nemen aan het grote orkest van de aarde?

Ook vertonen we de korte documentaire THE FIELD over een boswachter die alleen in de diepten van Noord-Polen woont. Hij kent elke rots en merkt elke kleinste anomalie in zijn bos op. Na vele jaren de natuur tot in detail te hebben geobserveerd, ontdekt hij een ongewone fysieke kracht. Hij meet het met zijn unieke handgemaakte instrumenten. Twintig jaar lang creëert hij op deze manier zijn eigen vakgebied in de natuurkunde. De waarheid lijkt binnen handbereik, maar bij elk antwoord rijzen er tientallen nieuwe vragen.

FILMS IN DIT BLOK

PLONS! International Short Documentary Film Festival

Wij zijn PLONS! – dé thuisbasis voor artistieke documentaires in Fryslân. Samen met filmmakers en ons publiek delen we inspirerende verhalen en unieke perspectieven. Ons festival en onze evenementen vinden het hele jaar door plaats, met als decor de sfeervolle Grutte Pier Brouwerij en het Scheepsatelier Eestroom. Ontdek, leer en verbind met ons mee, en ervaar de kracht van documentaire filmkunst in een gemeenschap die samenkomt om te kijken, te reflecteren en te vieren

LOCATIE PLONS!

BARTLHIEM AAN DE EE ;-)
Bartlehiem 23, 9091 BH WIJNS 
NEDERLAND

Froukje van Wengerden
+31 641390795

Stichting Thuishaven © 2024. All Rights Reserved.

WILL YOU LOOK AT ME

Shuli Huang • China • 20’
As a young Chinese filmmaker returns to his hometown in search for himself, a long due conversation with his mother dives the two of them into a quest for acceptance and love.
Altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieF