Jury bekend!
13 september 2019 frans@crazylions.nl

Jury bekend!

Posted in festival

Paul de Ruijter

Voor zijn afstudeerfilm HET NACHTELIJK HALFROND aan de Nederlandse Filmacademie reisde Paul naar het meest noordelijke puntje van Noorwegen en portretteerde hier een plek waar de zon twee maanden niet meer boven de horizon verschijnt. Zijn films kenmerken zich door een abstracte, poetische stijl, ontstaan vanuit een diepe emotie en vanuit datzelfde onderbuikgevoel bekijkt hij nu onze documentaires.

Anna Ronner

Opgegroeid in het zuidelijke deel van Wallonie in Belgie, verhuisd Anna naar Nederland om aan de Dutch Filmers Academy in Hilversum te gaan studeren. Hier heeft zij net haar propedeuse afgerond en begint momenteel aan haar tweede studiejaar, waarin zij zich specialiseert in de richting van scenario en regie. Met haar voorkeur voor de fictiefilm kijkt zij naar onze documentaires en hun gebruik van drama en verhaalopbouw.

Tom Tieman

Opgegroeid in Twente belandt Tom, na zijn studie Journalistiek en Kunst, Cultuur & Media, op het platteland van Groningen waar hij verknocht raakt aan de ruwheid en weidsheid van het land. Die liefde zien we terug in zijn debuutfilm DE LAATSTE BOER VAN EUVELGUNNE over een boer die met zijn laatste elf koeien vecht tegen de oprukkende stad. Met deze eigen kijk op (soms kleine) menselijke verhalen die de moeite waard zijn gehoord te worden, bekijkt hij onze documentaires.