×
Your cart is empty.

BLOK 1: SPITS, vrijdag 1 oktober 20-23uur

BLOK 1: SPITS, vrijdag 1 oktober 20-23 uur | OPENINGSBLOK

We openen met een spetterende performance van geluidskunstenaar Tristan Visser. Daarna kruipen we door Hongaarse moerassen en varen met een groot containerschip vol liefdesverdriet naar Polen, waar een stel op leeftijd dobbert op een onbekend meer en een vader en zoon zich moeten zien te verhouden tot elkaar. Om te eindigen bij een man met zijn zwangere kat in een Zwitsers appartement. Met dit knallende openingsblok vol (bepaald geen lichtzinnige) verhalen over de hunkering naar liefde van onze naasten bijten we het spits af en varen we weg van hier. Want als íets ons de afgelopen anderhalf jaar heeft geleerd is het wel dat samenzijn van groot levensbelang is voor ons als mens.

TICKET:  BLOK 1: SPITS

10,00

 

TERRARIA

Hanna Hovitie • Hongarije •  17’

Een eenzame man waadt door het hoge gras en kruipt voorzichtig door het water. Omdat hij niet in de wereld van de mens past, brengt hij zijn tijd het liefst door met koelbloedige reptielen, die hij met buitengewone empathie verzorgt. Eenzaamheid is zijn manier van overleven, maar ook zijn grootste vijand. Een poetische film die veel aan de verbeelding overlaat.

LA MOUETTE

Sébastien Segers • België •  30

‘La Mouette’, ook wel: ‘The Seagull’ herbeleeft het leven van een kapiteinsvrouw, op afstand van haar minnaar door een uitgestrekte oceaan. Door middel van haar intieme en tot nadenken stemmende dagboek fragmenten schetst de film een ​​tijdlijn van gebeurtenissen, beslissingen en dromen voor de toekomst. Een conceptuele film die zich afspeelt op zee en de kijker niet snel onberoerd laat.

THE END OF THE SEASON

Stanislaw Cuske • Polen •  20’

Een ouder stel vaart uit op een zeilbootje over de meren waar ze hun hele leven hebben doorgebracht. De besloten ruimte van het jacht nodigt uit tot reflectie op zowel de toekomst als het verleden. ‘s Avonds klinken oude melodieën. Een observerende film die in de huid van haar personages lijkt te kruipen.

SONNY

Pawel Chorzepa • Polen • 40’

Marcin is diep gekwetst door zijn ouders. Zijn moeder dronk tijdens de zwangerschap, waardoor hij werd geboren met FAS (foetaal alcoholsyndroom). Vanwege hun alcoholverslaving werd hij op twaalfjarige leeftijd bij zijn ouders weggehaald. Terug thuis valt de zorg voor een alcoholverslaafde vader hem zwaar. Een subtiel verteld verhaal over een moeizame liefde tussen vader en zoon en het beeld van een constante strijd om vrijheid.

NACHTS SIND ALLE KATZEN GRAU

Lasse Linder • Zwitserland•  18’

Christian woont samen met zijn twee katten Marmelade en Katjuscha. Omdat hij ernaar verlangt om vader te worden, besluit hij zijn geliefde kat Marmelade te bevruchten door een voortreffelijke kater uit het buitenland. Een stijlvast portret, knotsgek maar tegelijkertijd vol humor van een eenzame man en zijn vergaande liefde voor katten.

TRISTAN VISSER

Het lied van de Bultrug walvis vertoont veel overeenkomsten met de structuren van door de mens gecomponeerde muziek. Deze ontdekking heeft bijgedragen aan de wereldwijde waardering en bescherming van dit enorme zeezoogdier. Opgegroeid op het waterrijke Terschelling, reisde muzikant en geluidskunstenaar Tristan deze zomer af naar Groenland om de geluiden van deze Bultrug walvis te vangen. Vanaf de boeg van het zeilschip probeerde hij met zijn instrumenten een muzikale interactie op te zoeken met de walvissen hier. In zijn PLONS! performance brengt hij die bijzondere muzikale ervaring ten gehore.