×
Your cart is empty.

Programma 2023

PROGRAMMA 2023

Locatie schip: Grutte Pier Brouwerij, Bartlehiem nr. 23 in Wyns

VRIJDAG 6 OKTOBER

BLOK 1: JOURNEY THROUGH FILM

Vijf verhalen uit verschillende windstreken die je meenemen op reis door de wereld van film

We bijten het spits af op het Italiaanse platteland, waar Michele en Maria vechten tegen veranderende tijden. We varen door naar China waar een jonge filmmaker in een intieme zoektocht naar zichzelf in gesprek raakt met zijn moeder. Om uiteindelijk aan te meren in het noorden van Groningen waar de bijna dove Bernardus woont in het plaatsje met de naam: Doodstil.  Na de pauze varen we mee op een abstracte reis met de ferry en haar passagiers die in gedachten lijken te verzinken. Om te eindigen bij de sympathieke Ridwan uit Leeuwarden, een 20-jarige tiktokker die probeert serieus genomen te worden in zijn droom om rapper te worden.

Bekijk blok >

BLOK 1: SPITS | OPENINGSBLOK
VRIJDAG 6 OKTOBER
20.00-22uur

TICKET:  BLOK 1: SPITS

11,00

ZATERDAG 7 OKTOBER

BLOK 2: FILMS VOOR DE JEUGD (GRATIS TOEGANG)

4 jeugddocumentaires, nederlands gesproken, uit Nederland & België.

Paardenmeisjes, paardenjongens, pratende paarden, scheidende ouders en ouders die er niet meer zijn. 4 films voor de jeugd, films die het leven en al haar moois en verdrietigs serieus nemen.

Bekijk blok>

BLOK 2: DE STUURHUT
ZATERDAG 7 OKTOBER 11-12.30uur (GRATIS TOEGANG)

 

TICKET:  BLOK 2: DE STUURHUT

0,00

BLOK 3: SEARCHING FOR OUR LAND

5 verhalen over onze relatie met moeder aarde.

We beginnen op het platteland van Transsylvanië, waar de opgroeiende Nicusor aan het einde van een lange zomer wil helpen met de oogst. Dan reizen we met 4 vrienden mee naar Calais, waar zij met een laser proberen te bewijzen dat de aarde plat is. Om te landen op een poëtische reis in het overweldigende IJslandse landschap. Na de pauze landen we in Finland en proberen hier een lange winter te overleven en eindigen in de Spaande bergen bij Julen en Jose, een van de laatste schaapsherders in de regio.

Bekijk blok>

BLOK 3: HET LAADRUIM
ZATERDAG 7 OKTOBER
14.00-17 uur

TICKET:  BLOK 3: HET LAADRUIM

11,00

BLOK 4: IT’S A MAN’S WORLD

Het viel op: het aandeel mannelijke hoofdpersonages in de ingezonden films dit jaar. Vandaar een heel blok gewijd aan deze ‘mannelijke’ verhalen.

Jongemannen, oude mannen, stoere mannen, kwetsbare mannen, getroebleerde mannen, zoekende mannen. Kom je ogen uitkijken naar dit filmisch sublieme blok waarin mannen de hoofdrol spelen.

Bekijk blok>

BLOK 4: DE ROEF
ZATERDAG 7 OKTOBER
20.00-23 uur

TICKET:  BLOK 4: DE ROEF

11,00

BLOK 5: VERRASSINGSBLOK MET DOLDWAZE FILMS (GRATIS TOEGANG)

Met een lekker speciaal biertje in de hand kun je in dit verrassingsprogramma genieten van de meest absurde, dwaze en krankzinnige korte films die de wereld heel eventjes volledig op z’n kop zetten.

Films die de absurditeit van het leven tonen, de mens en onze vreemde gewoontes. Of die het leven met een klein (of groot) korreltje zout nemen.

GRATIS TOEGANG!

Bekijk blok>

BLOK 5: MAN OVERBOORD
ZATERDAG 7 OKTOBER
23-01 uur

 

TICKET:  BLOK 5: MAN OVERBOORD

0,00

ZONDAG 8 OKTOBER

BLOK 6: OUR FAMILY

Een zondagochtendblok vol bijzondere familieverhalen.

Een Russische grootmoeder, een geadopteerde filmmaker, een getroebleerde Hongaarse vader, Spaanse filmsterren en een poëtische dialoog tussen vader en dochter.

BLOK 6: HET VOORONDER
ZONDAG 8 OKTOBER
11.00-14.00 uur

TICKET:  BLOK 6: HET VOORONDER

11,00

BLOK 7: FILMS VAN EIGEN BODEM

Drie lokale films die zich afspelen in Friesland, gemaakt door jong talent + een vertoning van DE VLAGGENHIJSERS, een film over het hijsen van regionale vlaggen en je verbonden voelen met jouw plek.

‘Nije Eagen’ is een samenwerking tussen Omrop Fryslân en PLONS! waarbij noordelijke filmmakers begeleid worden in het maken van een korte documentaire (9 minuten) die in premiére gaat tijdens het festival en daarna wordt uitgezonden op de Omrop. Een unieke kans voor nieuwe talent dus! En we sluiten de middag af met de vertoning van DE VLAGGENHIJSERS.

Bekijk blok>

BLOK 7: THUISHAVEN
ZONDAG 8 OKTOBER
17.00-19.00 uur

TICKET:  BLOK 7: THUISHAVEN

11,00