Skip to content Skip to footer

Programma 2022

Locatie schip: Prinsentuin, naast de Noorderbrug

VRIJDAG 2 SEPTEMBER

BLOK 1: ANIMALS ARE TAKING OVER!

Vijf verhalen uit verschillende windstreken waarin het dier ons de weg wijst.

We bijten het spits af op een vredig Servisch meer, dobberend op een bootje waar een man al z’n leven lang zoekt naar een bijzondere vis. We reizen door naar Polen, waar een springruiter in wording traint met zijn paard. Waarna we ons bevinden op de dorre vlakte van Texas waar een jong meisje haar eerste hert zal schieten. Even een korte pauze om alle indrukken te verwerken en een biertje te drinken en dan weer verder! Naar de grens van Belgie en Nederland welteverstaan, waar een wolf de boel onveilig maakt! Om af te sluiten op het Italiaanse platteland, tussen Rose en Peppe die op hun oude dag zorg dragen voor hun varken.

Bekijk blok >

ZATERDAG 3 SEPTEMBER

BLOK 2: LIFE IS (NOT) A GAME TO PLAY!

Het leven is geen spelletje.

Een voetbalstadion, een aanslag in de Brusselse metro, Rotterdamse havenwerkers, een vluchteling, gevangenishonden en een butler academie. Zes films die ons doen reflecteren op het leven.

Bekijk blok>

BLOK 3: OUR (COMPLICATED) FAMILIES

Het lot dat je eeuwig met je meedraagt: je familie. Universeel en onontkoombaar, zo blijkt uit dit blok vol familieverhalen.

De vergankelijkheid van een vader in het laatste oogstjaar op zijn boerderij, een dochter die haar moeder bevraagt, een therapeutische familie-opstelling, familie-trauma’s en echte broederliefde. Het komt allemaal aan bod in dit (bepaald niet lichtzinnige) blok vol familieverhalen.

Bekijk blok>

BLOK 4: CARRYING THE WEIGHT OF THE WORLD

Een blok vol misfits; verhalen van mensen die recht tegenover de maatschappij komen te staan en (soms letterlijk) het gewicht dragen van onze snel veranderende wereld.

Droogte in Uzbekistan, Braziliaanse pakketbezorgers, een Groninger die struggelt met zijn plek in de maatschappij, pingpongers in Kosovo, dragers in Peru en Duitsers die uit hun woonplaats worden gedreven.

Bekijk blok>

BLOK 5: VERRASSINGSBLOK MET DOLDWAZE FILMS!

Met een lekker speciaal biertje in de hand kun je in dit verrassingsprogramma genieten van de meest absurde, dwaze en krankzinnige korte films die de wereld heel eventjes volledig op z’n kop zetten.

Films die de absurditeit van het leven tonen, de mens en onze vreemde gewoontes. Of die het leven met een klein (of groot) korreltje zout nemen.

GRATIS TOEGANG!

Bekijk blok>

ZONDAG 4 SEPTEMBER

BLOK 6: WOMEN FROM ALL OVER

Een zondagochtendblok vol bijzondere verhalen over sterke, inspirerende, kwetsbare vrouwen, in alle soorten en maten. Ook voor mannelijke kijkers!

Een sekswerker, een Taiwaneese oma, een Iraanse meisje, een immigrante, een beschadigd vrouwenlichaam en een familie tezamen in een Spaans huis.

Bekijk blok>

BLOK 7: FILMS VAN EIGEN BODEM

Drie lokale films die zich afspelen in Friesland, gemaakt door jong talent + een vertoning van BARTLEHIEM, de eerste lange documentaire van Frans & Froukje, initiatiefnemers van PLONS!

‘Nije Eagen’ is een samenwerking tussen Omrop Fryslân en PLONS! waarbij noordelijke filmmakers begeleid worden in het maken van een korte documentaire (9 minuten) die in premiére gaat tijdens het festival en daarna wordt uitgezonden op de Omrop. Een unieke kans voor nieuwe talent dus! En we sluiten de middag af met de vertoning van BARTLEHIEM.

Bekijk blok>

PLONS! International Short Documentary Film Festival

Wij zijn PLONS! – dé thuisbasis voor artistieke documentaires in Fryslân. Samen met filmmakers en ons publiek delen we inspirerende verhalen en unieke perspectieven. Ons festival en onze evenementen vinden het hele jaar door plaats, met als decor de sfeervolle Grutte Pier Brouwerij en het Scheepsatelier Eestroom. Ontdek, leer en verbind met ons mee, en ervaar de kracht van documentaire filmkunst in een gemeenschap die samenkomt om te kijken, te reflecteren en te vieren

LOCATIE PLONS!

BARTLHIEM AAN DE EE ;-)
Bartlehiem 23, 9091 BH WIJNS 
NEDERLAND

Froukje van Wengerden
+31 641390795

Stichting Thuishaven © 2024. All Rights Reserved.

Altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieF