Skip to content Skip to footer

Met dit slotprogramma varen we weer terug naar huis. We openen met een bijzondere film van Nederlandse bodem waarin filmmaker Misja Pekel duizenden amateurvideo’s van Syriers die voor en tijdens de oorlog zijn gemaakt onderzoekt. De verzamelde beelden worden aaneengesmeed tot de gedachtewereld van één zwemmer en levert een spectaculair poëtische film op. Na afloop van de slotfilm maakt onze jury bekend wie er met de prijzen vandoor gaan en vertonen we natuurlijk nog eenmaal de winnende films. GRATIS TOEGANG!

MAALSTROOM

Misja Pekel • Nederland • 45’

In 2014 spoelt op het strand van Texel het levenloze lichaam aan van de 22-jarige Syrische vluchteling Mouaz al-Balkhi. Samen met een vriend had hij tevergeefs geprobeerd vanuit Calais naar Dover te zwemmen. Welke gedachten dreven hem de zee in? Wat waren zijn dromen? En wat liet hij in Syrië achter? Maalstroom is een found footage-film over de zoektocht naar het verloren paradijs. Een visuele reis door het Syrië dat alleen nog in herinneringen bestaat.

Na de bekendmaking vertonen we ook de:

WINNAAR JURYPRIJS

WINNAAR PUBLIEKSPRIJS

PLONS! International Short Documentary Film Festival

Wij zijn PLONS! – dé thuisbasis voor artistieke documentaires in Fryslân. Samen met filmmakers en ons publiek delen we inspirerende verhalen en unieke perspectieven. Ons festival en onze evenementen vinden het hele jaar door plaats, met als decor de sfeervolle Grutte Pier Brouwerij en het Scheepsatelier Eestroom. Ontdek, leer en verbind met ons mee, en ervaar de kracht van documentaire filmkunst in een gemeenschap die samenkomt om te kijken, te reflecteren en te vieren

LOCATIE PLONS!

BARTLHIEM AAN DE EE ;-)
Bartlehiem 23, 9091 BH WIJNS 
NEDERLAND

Froukje van Wengerden
+31 641390795

Stichting Thuishaven © 2024. All Rights Reserved.

Altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieF