Skip to content Skip to footer

Een naakte vrouw in haar appartement, een kleurrijke jongleur, een eigenaardige Poolse straatartiest en een excentrieke Japanse immigrant. Stuk voor stuk zijn de hoofdpersonages in deze films bijzondere individuen, wiens levens op intieme wijze wordt vastgelegd op film en verbonden zijn door eenzaamheid. Met daartussen een cinematografisch essay van onze eigen Hollandse natuur, een plek voor de ultieme verstilling.

AURORA

Laura Garcia • Mexico/Canada • 14’

Een 87-jarige vrouw woont alleen in haar appartement, waar ze voortdurend verdwaalt. Haar dagen draaien rondom dat ene telefoontje van haar kleinzoon. Een intiem portret over eenzaamheid en de herinneringen aan een vrouw vol leven.

THE JUGGLER

Iuri Moreno • Brazilie • 11’

Een geanimeerde documentaire over straat jongleurs die kleur toevoegen aan de monotone dag van het stadsleven.

TIJD EN TIJ

Marleen van der Werf • Nederland • 39’

TIJD EN TIJ is een cinematografisch essay dat tot stilte maant. Langs de Noordzeekust volgt filmmaakster Marleen van der Werf de getijden van de wind. Tijdloze natuurobservaties weerspiegelen een confrontatie met het verstillende landschap. Het resultaat is een onconventioneel portret van de Nederlandse natuur.

NOBU

Sarah Blok • Nederland • 9’

Een persoonlijk portret van modeontwerpster Lisa Konno over haar vader, een luchthartige Japanse immigrant en voormalig wereldkampioen karate. Met haar zoektocht naar hun culturele verschillen probeert NOBU humor en optimisme toe te voegen aan het Nederlandse debat over integratie.

TIME MACHINE

Jan Bujnowski • Polen • 26’

Een eenzame 55-jarige straatartiest uit Polen woont in Londen. Na vele jaren van scheiding besluiten zijn ouders hun zoon te bezoeken. Hij wil deze kans benutten om een ​​oud conflict met zijn vader op te lossen, maar realiseert zich niet dat het echte probleem veel dieper ligt.

PLONS! International Short Documentary Film Festival

Wij zijn PLONS! – dé thuisbasis voor artistieke documentaires in Fryslân. Samen met filmmakers en ons publiek delen we inspirerende verhalen en unieke perspectieven. Ons festival en onze evenementen vinden het hele jaar door plaats, met als decor de sfeervolle Grutte Pier Brouwerij en het Scheepsatelier Eestroom. Ontdek, leer en verbind met ons mee, en ervaar de kracht van documentaire filmkunst in een gemeenschap die samenkomt om te kijken, te reflecteren en te vieren

LOCATIE PLONS!

BARTLHIEM AAN DE EE ;-)
Bartlehiem 23, 9091 BH WIJNS 
NEDERLAND

Froukje van Wengerden
+31 641390795

Stichting Thuishaven © 2024. All Rights Reserved.

Altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieF