Skip to content Skip to footer

BLOK 2: DE STUURHUT zaterdag 2 oktober 11-13uur

Een voetbaltrainer in Iran, een ruiter in Egypte, Nederlandse scholieren die seksuele voorlichting krijgen, twee zussen en een familiedrama op de bezette Krim. In dit blok vlieg je de hele wereld over om kennis te maken met nieuwe vertelvormen en bijzondere hoofdpersonages.

ABSHAR

Ali Shahabi Nezhad • Iran • 29’

Deze film speelt zich af in een dorp ten zuiden van Iran en nabij de internationale lagune Shadegan; waar jongeren erg geïnteresseerd zijn in voetbal. Rahman, een man gepassioneerd van voetbal, geeft ondanks zijn fysieke handicap voetballers les en ontpopt zich bovendien tot een soort spiritueel leider.

TERUGKOMEN IS NIET HETZELFDE ALS BLIJVEN

Jasmijn Kooijman • Nederland • 5’

Twee zussen praten over herinneringen, heimwee en nostalgie, maar woorden schieten tekort. Hoe beschrijf je gevoelens die groter zijn dan woorden en hoe praat je over gedachten als de gedachten wegdrijven?

I FEEL YOUR EYES

Grégoire Verbeke • België/Egypte • 25’

Terwijl de zon opkomt boven een vergeten piramide, zadelt Mahmoud zijn paard Asefa naast een woestijnrenbaan. Zo bereiden ze zich voor op hun dagelijkse training. Vrijdag zullen alle ogen op hen gericht zijn. Mahmoud voelt de angst in hem. Zal hij de race nog een keer kunnen winnen?

BIRTHMARK

Maria Shevchenko • Oekraïne • 20’

Bij Maria’s moeder werd schizofrenie vastgesteld toen zij twee jaar oud was. In deze film gaan we op reis naar de bezette Krim op zoek naar cruciale antwoorden – kan haar moeder een draaglijker leven leiden? Wat zijn de manieren om samen te zijn? Een rauw familieportret van een beginnende filmmaker.

VOORSPEL

Anne van Campenhout • Nederland • 9’

Stel je voor dat je dertien bent en je leraar laat je zien hoe je een condoom moet gebruiken voor de hele klas. Afbeeldingen van verschillende seksposities worden op het bord getoond. We zien hoe middelbare scholieren hun meest memorabele les krijgen: seksuele voorlichting. Hun gezichten zijn rood van schaamte en nieuwsgierigheid, maar wat gaat er in hun hoofden om?

PLONS! International Short Documentary Film Festival

Wij zijn PLONS! – dé thuisbasis voor artistieke documentaires in Fryslân. Samen met filmmakers en ons publiek delen we inspirerende verhalen en unieke perspectieven. Ons festival en onze evenementen vinden het hele jaar door plaats, met als decor de sfeervolle Grutte Pier Brouwerij en het Scheepsatelier Eestroom. Ontdek, leer en verbind met ons mee, en ervaar de kracht van documentaire filmkunst in een gemeenschap die samenkomt om te kijken, te reflecteren en te vieren

LOCATIE PLONS!

BARTLHIEM AAN DE EE ;-)
Bartlehiem 23, 9091 BH WIJNS 
NEDERLAND

Froukje van Wengerden
+31 641390795

Stichting Thuishaven © 2024. All Rights Reserved.

Altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieF