×
Your cart is empty.

BLOK 2: DE STUURHUT zaterdag 7 oktober 11-12.30uur

JEUGDBLOK (GRATIS TOEGANG)

JEUGDBLOK (GRATIS TOEGANG)

BLOK 2: DE STUURHUT
Zaterdag 7 oktober van 11:00 tot 12:30 uur

4 jeugddocumentaires, nederlands gesproken, uit Nederland & België.

Paardenmeisjes, paardenjongens, pratende paarden, scheidende ouders en ouders die er niet meer zijn. 4 films voor de jeugd, films die het leven en al haar moois en verdrietigs serieus nemen. Ook leuk voor volwassenen natuurlijk!

TICKET:  BLOK 2: DE STUURHUT

0,00

ZOMER ZONDER JOU

Milou Gevers • Nederland • 15’

Julie (10) gaat kamperen met haar broertje en moeder, maar ze ziet er erg tegenop. Het is een vakantie zonder haar vader en ze mist hem erg. Haar ouders zijn inmiddels gescheiden en ze moet wennen aan deze nieuwe realiteit. Maar het blijkt dat Julie niet de enige is; op de eenoudercamping in Frankrijk hebben alle kinderen dezelfde ervaring. Haar nieuwe vakantievrienden helpen Julie door een nieuwe bril naar de scheiding te kijken.

SLIPJACHT

Bo van der Meer, Malou Wagenmaker • Nederland • 15’

Bloedhonden, jachthoorns en klassieke kostuums: de slipjacht is een spectaculaire race te paard door de natuur. In deze theatrale simulatie van de vossenjacht imiteert de dragman de vos en zijn de honden de hoofdrolspelers. De traditie van dit ‘spel’ wordt nog steeds uitgevoerd in verschillende Europese landen, zoals Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en België. Omdat er niet wordt gedood, is het geen echte jacht. Wat motiveert de ruiters van de slipjacht, zoals de jonge Juul (11), om deze traditie vol etiquette in stand te houden?

LICHT

Sarah Lederman • België • 15’

Julie is 13. Ze verloor haar beide ouders op jonge leeftijd. Ze heeft dit verlies moeten verwerken en de kracht moeten vinden om door te gaan. ‘Licht’ is een intiem portret van een meisje dat ondanks een enorm verlies de wereld met open armen tegemoet treedt.

THOM & STOFFEL

Sébastien Segers & Zaïde Bil • België • 15’

Thoms beste vriend is Stoffel, een oude shetlandpony. Overal waar Thom gaat, sjokt Stoffel achter hem aan. Thoms vader geeft therapie met paarden aan kinderen die anders zijn. Thom is ook een beetje anders.

Hij wordt bijna 10 jaar oud en groeit volop. Stoffel is al 25 jaar oud en groeit niet meer. Kan Thom nog wel op Stoffel blijven rijden, nu zijn benen zo lang zijn geworden? Of moet hij voor een groter paard kiezen?