Skip to content Skip to footer

Pakistaanse vluchtelingen, een vrouw die haar eigen gezicht niet herkent, een groep buitenbeentjes wiens buurthuis dreigt te verdwijnen, een natuurbeschermer en een heftige film over leven en dood. Een programma vol verhalen die ertoe doen, door iedere filmmaker vertelt in een eigen stijl: getekend, persoonlijk, grappig, humaan of juist rauw. Kortom, voor ieder wat wils.

AZADI

Sam Peeters • België • 40’

In 2016 tekenen de EU en Turkije een controversiële deal om te voorkomen dat vluchtelingen de korte, maar gevaarlijke oversteek maken naar de Griekse eilanden. De vluchtelingen die deze eilanden bereiken, moeten voor onbepaalde tijd wachten tot hun asielzaken zijn afgehandeld. Deze film portretteert de ongewone doorvoerzone die het eiland Lesbos is geworden, door de ogen van Pakistaanse vluchtelingen en de lokale vissers.

CARLOTTA’S FACE

Valentin Riedl & Frédéric Schuld • Duitsland • 5’

Als kind verwachtte Carlotta niet dat de mensen om haar heen gezichten zouden hebben. Ze herkent zelfs haar eigen gezicht niet. Jaren later leert ze over een zeldzaam, onbehandelbaar tekort aan haar hersenen. Tot het moment dat kunst haar een manier biedt om zichzelf eindelijk te herkennen. Een geanimeerde documentaire, bestaande uit tekeningen die volledig zijn geïnspireerd door Carlotta’s lithografische zelfportretten.

DOOR WILSKRACHT STERK

Nina Karim van Oort • Nederland • 24’

Het amusementsorkest en buurthuis ‘Door Wilskracht Sterker (D.W.S.) is met de jaren een toevluchtsoord geworden voor buitenbeentjes en zwakkeren uit de samenleving. Nu de vereniging zijn deuren moet sluiten om plaats te maken voor nieuwbouw rijst de vraag: Is de wilskracht van de leden genoeg om hun gekoesterde plek te behouden?

THE BEEMAN

Frances Elliott • Australië • 8’

We volgen een excentrieke natuurbeschermer op zijn missie om een ​​ongewenste zwerm bijen te redden uit een achtertuin en deze te verplaatsen naar een honingbij reservaat in de heuvels van Perth. Maar deze natuurbeschermer is er niet een zoals de anderen in dit gebied, hij heeft een diepe, spirituele band met de lokale honingbij populatie, die volgens hem ooit over de aarde heersten.

WAITING FOR A MIRACLE

Aljona Surzhikova • Estland • 14’

Een van de grootste vreugdes in het leven van een vrouw is het doorgeven van nieuw leven. Het verlies van een kind helpt ons misschien wel de schoonheid van dat leven in te zien. Deze confronterende film gaat over het leven en hoe wonderbaarlijk het is dat we leven.

PLONS! International Short Documentary Film Festival

Wij zijn PLONS! – dé thuisbasis voor artistieke documentaires in Fryslân. Samen met filmmakers en ons publiek delen we inspirerende verhalen en unieke perspectieven. Ons festival en onze evenementen vinden het hele jaar door plaats, met als decor de sfeervolle Grutte Pier Brouwerij en het Scheepsatelier Eestroom. Ontdek, leer en verbind met ons mee, en ervaar de kracht van documentaire filmkunst in een gemeenschap die samenkomt om te kijken, te reflecteren en te vieren

LOCATIE PLONS!

BARTLHIEM AAN DE EE ;-)
Bartlehiem 23, 9091 BH WIJNS 
NEDERLAND

Froukje van Wengerden
+31 641390795

Stichting Thuishaven © 2024. All Rights Reserved.

Altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieF