Skip to content Skip to footer

Een jongen met gevlekte benen, een overijverige politieagent, kolencentrales, en kunstenaars in de nacht. Een programma vol verhalen die ertoe doen, door iedere filmmaker vertelt in een eigen stijl: persoonlijk, observerend, filmisch of juist rauw. Kortom, voor ieder wat wils.

ST. KULON

Ernest Lorek • Polen • 18’

Een portret van de oude beeldhouwer Stanisław Kulon, die in zijn jeugd met zijn gezin naar Siberië werd gedeporteerd. Nu wijdt hij al zijn creaties aan het houtwerk dat een stille getuige is geweest van deze traumatische gebeurtenissen. De film is een intieme ontmoeting met hem en zijn beelden, een plek waar heden en verleden samenkomen.

RÖSTER OM VÅR TID

Per Wichmann • Zweden • 9’

De stomende koeltorens van kolencentrales zijn zowel mooi als angstaanjagend. Ze zijn overal op onze planeet, maar de mensen die in hun schaduw leven ontmoeten we zelden. In deze film vertellen ze over de belangrijkste dingen in hun leven. Gefilmd voor deze massieve symbolen creëren de getuigenissen een subtiel en ontroerend drama.

PATROL

Victor Asliuk • Wit-Rusland • 40’

Alexander Kliamata werkt al twintig jaar als dorpspolitieagent op het platteland van Wit-Rusland. Hij gaat vaak op pad om toezicht te houden in zijn district, en bezoekt de veelal eenzame en drinkende ouderen hier. Zijn werk blijkt veel verder te gaan dan dat van een simpele politieman…

THIBAULT

Kim Faber • Nederland • 15’

Vitiligo, de auto-immuunziekte die overal in je lichaam witte pigmentvlekken veroorzaakt, stoort Thibault niet. Toch verbergt hij zijn plekjes elke zomer met een lange broek, hoe warm het buiten ook is. Hij gaat door allerlei worstelingen om zijn huidaandoening te verbergen. Zal hij zijn plekjes kunnen accepteren en eindelijk in korte broek naar school kunnen gaan?

SHANZAI SCREENS

Paul Heintz • Frankrijk/China • 23’

‘s Nachts in Shenzhen vertellen schilders die kopieën maken van beroemde schilderijen over hun dagelijks leven en hun ambacht. Zijn hun creaties nog artistiek? Hun handwerk combineert zowel nieuwe technologie als klassieke technieken. Hier, in de nacht, wordt een andere geschiedenis van de schilderkunst getekend.

PLONS! International Short Documentary Film Festival

Wij zijn PLONS! – dé thuisbasis voor artistieke documentaires in Fryslân. Samen met filmmakers en ons publiek delen we inspirerende verhalen en unieke perspectieven. Ons festival en onze evenementen vinden het hele jaar door plaats, met als decor de sfeervolle Grutte Pier Brouwerij en het Scheepsatelier Eestroom. Ontdek, leer en verbind met ons mee, en ervaar de kracht van documentaire filmkunst in een gemeenschap die samenkomt om te kijken, te reflecteren en te vieren

LOCATIE PLONS!

BARTLHIEM AAN DE EE ;-)
Bartlehiem 23, 9091 BH WIJNS 
NEDERLAND

Froukje van Wengerden
+31 641390795

Stichting Thuishaven © 2024. All Rights Reserved.

Altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieF