Skip to content Skip to footer

Oude mannen die bomen beklimmen op zoek naar vreemde schatten of samen met elkaar wonen naast een berg zout. Jonge mannen die het thuisfront opzoeken en zich ontfermen over hun moeders. En een donor die zijn of haar lever geeft aan een 60-jarige vrouw. Laat je onderdompelen in verhalen over jong en oud, soms grappig, soms pijnlijk, soms verstild en soms absurd.

PORQUE LA SAL

Cardozo Basteiro • Spanje • 23’

Josefa, Pepe, Carmen, Carmela, Manuel, Ángeles, Juan, Loli, Susana en Pepita. Een collectief portret van een onvrijwillige gemeenschap, gecreëerd uit zakelijke behoeften. Een groep mensen die gezelschap kreeg van zout, gesmeed door de tijd en vastgehouden door nostalgie.

MAMA MANIA

Vincent Sparreboom • Nederland • 13’

Op het punt van een manische periode, raakt de moeder van regisseur Vincent Sparreboom betrokken bij een verdachte internetrelatie. Wanneer hij ontdekt dat dit een datingzwendel is, ontfermt hij zich over zijn moeder en onthullen zich de omgekeerde rollen die zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld.

CHASSEURS

Benjamin Bucher • Zwitserland • 17’

Een man laat een enorme ballon los in de donkere nacht. In het zuiden van Frankrijk leiden twee mannen ons kriskras over wegen, gewapend met gps en kaart, op een vreemde schattenjacht. Een observerende en absurde roadmovie, waarbij het gaat om bomen beklimmen, hemelse explosies en mysterieuze banden tussen mannen gescheiden door honderden kilometers.

PATCHWORK

Maria Manero Muro • Spanje • 8’

Patchwork is het geanimeerde verhaal van Loly, een 60-jarige vrouw die een levertransplantatie nodig heeft. Loly is huisvrouw, kunstenaar, cheff, psycholoog en moeder. Het verhaal wordt verteld door de ogen van de donor die zijn / haar lever aan haar heeft gegeven. Hoeveel organen moeten er worden vervangen voor je niet meer jezelf, maar iemand anders wordt?

HAUNTED

Christian EINSHøJ • Denemarken • 30’

Een moeder, die haar filmende zoon nauwelijks ziet, ontmoet plotseling een geest buiten zijn oude kinderkamer. Hij brengt haar een langverwacht bezoek, om het mysterie te verkennen en na te denken waarom zijn familie uit elkaar is gedreven.

PLONS! International Short Documentary Film Festival

Wij zijn PLONS! – dé thuisbasis voor artistieke documentaires in Fryslân. Samen met filmmakers en ons publiek delen we inspirerende verhalen en unieke perspectieven. Ons festival en onze evenementen vinden het hele jaar door plaats, met als decor de sfeervolle Grutte Pier Brouwerij en het Scheepsatelier Eestroom. Ontdek, leer en verbind met ons mee, en ervaar de kracht van documentaire filmkunst in een gemeenschap die samenkomt om te kijken, te reflecteren en te vieren

LOCATIE PLONS!

BARTLHIEM AAN DE EE ;-)
Bartlehiem 23, 9091 BH WIJNS 
NEDERLAND

Froukje van Wengerden
+31 641390795

Stichting Thuishaven © 2024. All Rights Reserved.

Altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieF