Skip to content Skip to footer

Hartverscheurende verhalen van families en hun herinneringen, terwijl een onophoudelijke mistral om je oren blaast. Laat je onderdompelen in familieverhalen, soms grappig, soms pijnlijk, soms poëtisch en soms absurd.

MAMAPARA

Alberto Flores Vilca • Peru • 17’

In een afgelegen Peruaanse stad woont Honorata Vilca, een analfabete vrouw van Quechua-afkomst die al meer dan 20 jaar lang snoepjes verkoopt. 

WHY IS MOM ALWAYS CRYING

Karmen Obrdalj • Bosnië Herzegovina • 15’

‘Het was genoeg voor mij om dag en nacht aan je te denken.’ Ena ontdekt de liefdesbrieven van haar ouders. Ze stuurden elkaar brieven terwijl ze gescheiden waren in de oorlog, op de meest hopeloze plek ter wereld – Bosnië Herzegovina. 

PARAÍSO

Mateo Cabeza • Spanje • 20’

Ahmed en Taha zitten in een ziekenhuiskamer, al heel erg lang. Samen met hen stappen we in een emotionele rollercoaster die nooit lijkt te stoppen. Een hartverscheurend portret van een vader en een zoon, gevangen tussen de muren van een ziekenhuis ver van hun thuisland.

LONELY RIVERS

Mauro Herce • Frankrijk • 28’

Mannen van verschillende leeftijden aan boord van een containerschip op zee komen samen in dezelfde kamer om te ontspannen, plezier te hebben en karaokeliedjes te zingen. De uren en dagen gaan voorbij zonder pauze en we kunnen amper bevatten hoeveel tijd er verstrijkt, wanneer het dag of nacht is en wanneer zij hun families weer zullen zien.

MEMRE YU

Zaïde Bil • Nederland/Suriname • 42’

Een verwaarloosde gezinswoning in Paramaribo, Suriname. Bijna 50 jaar geleden, niet lang na de bouw, werd het huis achtergelaten door een Surinaams gezin dat naar Nederland was verhuisd. Voor goed, zo bleek. Vandaag is het huis een subtiele herinnering aan de band die de familie nog steeds heeft met hun geboorteland. ‘Memre Yu’ is een poëtische documentaire over identiteit, migratie en voorbijgaande herinneringen.

PLONS! International Short Documentary Film Festival

Wij zijn PLONS! – dé thuisbasis voor artistieke documentaires in Fryslân. Samen met filmmakers en ons publiek delen we inspirerende verhalen en unieke perspectieven. Ons festival en onze evenementen vinden het hele jaar door plaats, met als decor de sfeervolle Grutte Pier Brouwerij en het Scheepsatelier Eestroom. Ontdek, leer en verbind met ons mee, en ervaar de kracht van documentaire filmkunst in een gemeenschap die samenkomt om te kijken, te reflecteren en te vieren

LOCATIE PLONS!

BARTLHIEM AAN DE EE ;-)
Bartlehiem 23, 9091 BH WIJNS 
NEDERLAND

Froukje van Wengerden
+31 641390795

Stichting Thuishaven © 2024. All Rights Reserved.

Altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieF