Skip to content Skip to footer

We beginnen in een afgelegen Peruaanse stad bij een vrouw die al 20 jaar lang snoepjes verkoopt en reizen naar een Italiaans dorp dat leegloopt. We bevinden ons bij een Vietnamese familie aan de keukentafel en bevinden ons bij een man alleen met zijn katten in een Zwiters appartement. Om te eindigen bij twee oma’s in de bergen. Een knalblok met vijf internationaal gewaardeerde documentaires over uiteenlopende onderwerpen en in uiteenlopende filmstijlen.

UN CHANTEUR INVISIBLE

Hannah van Tassel • Nederland/Frankrijk • 27’

Zo’n 130 dagen per jaar raast de onvoorspelbare en koude mistral door de Provence. Hij verstoort, daagt uit, kwelt, inspireert. Op zoek naar het teken dat deze beruchte wind achterlaat in het landschap en in het leven van een aantal buurtbewoners, versmelt het tastbare geleidelijk met het ontastbare.

GRIGIO. TERRA BRUCIATA

Ben Donateo • Italië • 14’

Filippa di Mesoraca is een klein dorpje in Zuid-Italië en getroffen door de migratie van jongeren naar het noorden. Een poëtische film die je meevoert in deze plek en wat er nog over is van het land hier.

NO CRYING AT THE DINNER TABLE

Carol Nguyen • Canada/Vietnam • 15’

Filmmaker Carol Nguyen interviewt haar eigen familie om een ​​emotioneel complex en zorgvuldig gecomponeerd portret te maken van intergenerationele trauma’s, verdriet en geheimen over dingen die ongezegd blijven.

NACHTS SIND ALLE KATZEN GRAU

Lasse Linder • Zwitserland•  18’

Christian woont samen met zijn twee katten Marmelade en Katjuscha. Omdat hij ernaar verlangt om vader te worden, besluit hij zijn geliefde kat Marmelade te bevruchten door een voortreffelijke kater uit het buitenland. Een stijlvast portret, knotsgek maar tegelijkertijd vol humor van een eenzame man en zijn vergaande liefde voor katten.

THEN COMES THE EVENING

Maja Novakoviç • Servië/Bosnië-Herzegovina • 28’

Bittere poëzie van het dagelijks leven in de geïsoleerde heuvels van Oost-Bosnië. De film toont de zorg en intimiteit van twee oma’s, zowel in hun onderlinge relaties als in relatie met de natuur. De film benadrukt immaterieel cultureel erfgoed, door middel van gezangen en rituelen om het slechte weer, de hagel en de storm te temmen. De natuur is de entiteit waarmee de twee vrouwen spreken, luisteren en respecteren.

PLONS! International Short Documentary Film Festival

Wij zijn PLONS! – dé thuisbasis voor artistieke documentaires in Fryslân. Samen met filmmakers en ons publiek delen we inspirerende verhalen en unieke perspectieven. Ons festival en onze evenementen vinden het hele jaar door plaats, met als decor de sfeervolle Grutte Pier Brouwerij en het Scheepsatelier Eestroom. Ontdek, leer en verbind met ons mee, en ervaar de kracht van documentaire filmkunst in een gemeenschap die samenkomt om te kijken, te reflecteren en te vieren

LOCATIE PLONS!

BARTLHIEM AAN DE EE ;-)
Bartlehiem 23, 9091 BH WIJNS 
NEDERLAND

Froukje van Wengerden
+31 641390795

Stichting Thuishaven © 2024. All Rights Reserved.

Altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieF