Skip to content Skip to footer

We beginnen in het hooggebergte van Albanië, op een wandeltocht met Prek en zijn geiten. Vanaf daar dalen we in hoog tempo af naar de krochten van het vooronder. Een zoon verliest zich na het overlijden van zijn moeder in drugs en seks. Een Braziliaanse vrouw bereidt een party voor waar alleen vrouwen welkom zijn. Vluchtelingen in de Calais jungle reageren hun woede af in de boksschool. En de heer en mevrouw Lovett komen klaar. Niet geschikt voor jonge kijkers!

BJESHKë

Grégoire VERBEKE • België / Albanië • 15’

In de lente worden geiten uit de laaglanden naar de torenhoge berghelling in Noord-Albanië geleid. Prek Gjoni verplaatst zijn vee met hulp van Jovalin. Volstaan ​​kapotte schoenen en een paraplu voor de 4-daagse wandeling?

AT MIDNIGHT PLAYS A DANCE-TUNE

Roy Seerden • Nederland • 305’

Wanneer de moeder van de Nederlandse filmmaker Roy Seerden sterft, verliest hij zichzelf zwervend door de nacht in seks en drugs. Zijn leven verandert in een stroom van energie, verdriet en onthechting. Tegelijkertijd kan hij het niet laten om te denken aan Antoine, de vreemde buurman uit zijn jeugd die uiteindelijk uit zijn huis werd gegooid en op straat belandde. AT MIDNIGHT PLAYS A DANCE-TUNE vormt een experimentele explosie van indrukken die ongelooflijk intiem aanvoelen.

KRIS BRONZE

Larry Machado • Brazilië • 23’

Op 8 maart bereidt Kelly Cristina in Brazilië een feestje voor waar alleen vrouwen welkom zijn…

BOX

Matthew Barton • Frankrijk • 9’

Tegenspoed leidt tot escapisme. Beweging maakt stressvrij. We ervaren de naderende ontruiming van de Calais Jungle door de lokale boksclub van het kamp.

THE LOVETTS

Igor Bezinovic • Kroatië • 17’

Ontmoet de heer en mevrouw Lovett, bekroonde webcam modellen en dierenliefhebbers die ervan houden om kijkers online te entertainen. Ze doen hun best om elke dag klaar te komen en moedigen hun fans aan hetzelfde te doen.

PLONS! International Short Documentary Film Festival

Wij zijn PLONS! – dé thuisbasis voor artistieke documentaires in Fryslân. Samen met filmmakers en ons publiek delen we inspirerende verhalen en unieke perspectieven. Ons festival en onze evenementen vinden het hele jaar door plaats, met als decor de sfeervolle Grutte Pier Brouwerij en het Scheepsatelier Eestroom. Ontdek, leer en verbind met ons mee, en ervaar de kracht van documentaire filmkunst in een gemeenschap die samenkomt om te kijken, te reflecteren en te vieren

LOCATIE PLONS!

BARTLHIEM AAN DE EE ;-)
Bartlehiem 23, 9091 BH WIJNS 
NEDERLAND

Froukje van Wengerden
+31 641390795

Stichting Thuishaven © 2024. All Rights Reserved.

Altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieF