Skip to content Skip to footer

We starten in het duistere China, waar rappers muziek en vrijheid verkondigen temidden van de nacht. Na een korte, absurde stop op een zonovergoten blauwe zee bevinden we ons op de dansvloer van een oer-Hollands bejaardentehuis. Nogmaals vertrekken we naar zee, die zich dit keer van z’n ijzige, gevaarlijke kant laat zien. Om te eindigen in Israël, in het kleine appartement van een volwassen zoon en zijn vader waartussen zich een ontroerend verhaal ontvouwt.

TRAPPED IN THE CITY OF A THOUSAND MOUNTAINS

David Verbeek • Nederland/China • 22’

Een nieuwe vorm van authentieke Chinese rap heeft het land via internet bestormd. Achter de ongekende populariteit van deze muziek is er een strijd gaande over vrijheid van meningsuiting. Rappers proberen erachter te komen wat ze nog wel en niet kunnen doen nadat nieuwe censuur door de Chinese regering wordt aangekondigd.

ALL INCLUSIVE

Ilić Corina Schwingruber • Zwitserland • 10’

In de ban van massaal amusement op volle zee…

CHEEK TO CHEEK

Bo van der Meer & Malou Wagenmaker • Nederland • 24’

Stel je voor: een zaal in een verzorgingshuis wordt omgetoverd tot een heuse ballroom met fluwelen tafelkleedjes en oude platenkoffers. De “PD-er”, oftewel de PlatenDraaier, speelt nostalgische muziek van de jaren ‘40 tot nu. Overal zijn mensen aan het dansen; jong en vooral oud, maar op de dansvloer van Het Danspaleis speelt leeftijd geen rol.

DES HOMME A LA MER

Alexandre Rufin • Canada • 7’

De laatste dag op zee, herinneringen borrelen op voor een oude visser in deze korte, poëtische documentaire.

MY FATHER’S SON

Hillel Rate • Israel • 32’

Een verlegen 36-jarige man heeft een liefdevolle, symbiotische relatie met zijn charismatische vader. De twee wonen tevreden in hun kleine appartement. Maar wanneer de zoon de diensten van een datingbedrijf inschakelt, begint hij de realiteit van zijn leven onder ogen te zien.

PLONS! International Short Documentary Film Festival

Wij zijn PLONS! – dé thuisbasis voor artistieke documentaires in Fryslân. Samen met filmmakers en ons publiek delen we inspirerende verhalen en unieke perspectieven. Ons festival en onze evenementen vinden het hele jaar door plaats, met als decor de sfeervolle Grutte Pier Brouwerij en het Scheepsatelier Eestroom. Ontdek, leer en verbind met ons mee, en ervaar de kracht van documentaire filmkunst in een gemeenschap die samenkomt om te kijken, te reflecteren en te vieren

LOCATIE PLONS!

BARTLHIEM AAN DE EE ;-)
Bartlehiem 23, 9091 BH WIJNS 
NEDERLAND

Froukje van Wengerden
+31 641390795

Stichting Thuishaven © 2024. All Rights Reserved.

Altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieF