Skip to content Skip to footer

Een groep lesbische vrouwen aan een Braziliaans strand, een ongelukkige Russische moeder van een groot gezin, een transgender die niet door haar familie wordt geaccepteerd, een vrouwelijke taxichauffeur in India en drie overgebleven nonnen in een Belgische klooster. Een zondagochtendblok vol bijzondere verhalen over sterke, inspirerende, kwetsbare vrouwen, in alle soorten en maten. Ook voor mannelijke kijkers!

BREAKWATER

Cris Lyra • Brazilië • 25’

Een groep jonge lesbiennes uit São Paulo gaat op reis naar een afgelegen strand voor de nieuwjaarsviering. Terwijl ze wachten, ontspannen ze, maken ze muziek en bouwen ze een emotioneel toevluchtsoord voor zichzelf. Ze bezitten hun lichamen, hun herinneringen en ze voelen zich vrij.

PUBERTY

Elena Kondrateva • Rusland • 28’

In dit grote gezin verlangt iedereen, zowel tieners als volwassenen, naar seks. Inna is in de vijftig, onlangs gescheiden en specialist in natuurlijke bevallingen. Maar ondanks al haar prestaties in het leven voelt ze zich ongelukkig. Hoe vind je als moderne vrouw balans tussen seksualiteit, kinderen, sociaal leven en verantwoordelijkheden?

PRISONER OF SOCIETY

Rati Tsiteladze • Georgia • 15’

Wat betekent het om een ​​vreemdeling te zijn in je eigen huis en land? Prisoner of Society is een intieme en schokkende reis door de wereld en geest van een jonge transgendervrouw, die het afgelopen decennium is afgesloten van de buitenwereld.

BROTHER, MOVE ON

Antshi von Moos • India • 8’

Geeta is een van de weinige vrouwelijke taxichauffeurs in India. Haar taxiservice “voor vrouwen door vrouwen” stelt vrouwen in staat zich op elk moment vrij in de stad te verplaatsen. Haar drijfveer is: “Hoe meer vrouwen taxichauffeur worden, hoe minder vrouwen bang zijn om het huis uit te gaan.” 

TRAAG NAAR DE HEMEL

Marlies Smeenge • Nederland/België • 29’

In een Belgisch klooster waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, bereiden de allerlaatste drie nog levende Zusters zich voor op de feestdagen. Zo goed als ze kunnen, vermaken ze zich met Kerstmis en elkaar. Een luchtig, observerend portret van drie Belgische dames en hun trippelende hondjes.

PLONS! International Short Documentary Film Festival

Wij zijn PLONS! – dé thuisbasis voor artistieke documentaires in Fryslân. Samen met filmmakers en ons publiek delen we inspirerende verhalen en unieke perspectieven. Ons festival en onze evenementen vinden het hele jaar door plaats, met als decor de sfeervolle Grutte Pier Brouwerij en het Scheepsatelier Eestroom. Ontdek, leer en verbind met ons mee, en ervaar de kracht van documentaire filmkunst in een gemeenschap die samenkomt om te kijken, te reflecteren en te vieren

LOCATIE PLONS!

BARTLHIEM AAN DE EE ;-)
Bartlehiem 23, 9091 BH WIJNS 
NEDERLAND

Froukje van Wengerden
+31 641390795

Stichting Thuishaven © 2024. All Rights Reserved.

Altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieF