×
Your cart is empty.

BLOK 7: THUISHAVEN Zondag 4 september 14.30-17 uur | PREMIERE NIJE EAGEN + BARTLEHIEM

FILMS VAN EIGEN BODEM

FILMS VAN EIGEN BODEM

BLOK 7: THUISHAVEN
Zondag 4 september 14:30 tot 17 uur

Drie lokale films die zich afspelen in Friesland, gemaakt door jong talent.

‘Nije Eagen’ is een samenwerking tussen Omrop Fryslân en PLONS! waarbij noordelijke filmmakers begeleid worden in het maken van een korte documentaire (9 minuten) die in premiére gaat tijdens het festival en daarna wordt uitgezonden op de Omrop. Een unieke kans voor nieuwe talent dus! En we sluiten de middag af met de vertoning van BARTLEHIEM, de eerste lange documentaire van Frans & Froukje, initiatiefnemers van PLONS!

TICKET:  BLOK 7: THUISHAVEN

11,00

NIEUW OOG

Eline van Diggelen • Nederland • 9’

In Nederland zijn slechts drie ocularisten. Eén van hen is de Friese ocularist Jelmer Remmers. In zijn praktijk in Grou komen volwassenen en kinderen die door ziekte of trauma een oogprothese nodig hebben. Samen met schilder en prothesemaker Julios maakt Jelmer doormiddel van modelleren, scans en ambachtelijk schilderwerk oogprotheses. Terwijl Jelmer en Julios zich met veel delicate aandacht focussen op de allerkleinste details tijdens het maakproces en tegelijkertijd oog hebben voor wat zich bij de patient afspeelt, krijgen we een beeld van wat het nieuwe oog betekent voor de ontvanger.

INFINITE LINES

Louka Hoogendijk • Nederland • 9’

Een korte poëtische documentaire over een onderzoek naar de verbinding tussen de lichamelijke en emotionele reacties na seksueel overschrijdend gedrag.

GEDRAGEN DOOR DE WIND

Merel Musch • Nederland • 9’

Soms lijken we te zijn vergeten hoe we op de natuur aangewezen zijn. Durven we ons nog wel te laten leiden door de kracht van de natuur? In deze korte docu volgen we de Peruaanse Juan, die opgroeide in het Andesgebergte en daar leerde verbinden met de natuur. Inmiddels woont hij in Friesland en droomt hij ervan, samen met zijn paarden, een tocht te maken langs het IJsselmeer.

BARTLEHIEM

Froukje van Wengerden • Nederland • 70’

Een filmmaker keert terug naar haar geboorteplaats in het uiterste noorden, waar zij gaat wonen naast haar ouders aan de ene en haar dementerende oma aan de andere kant. Niet lang daarna ontdekt zij dat ze zwanger is van een meisje. Vanaf dat moment besluit zij te gaan filmen. Het resultaat is een persoonlijke en poëtische film over een plek waar seizoenen elkaar traag opeen volgen terwijl verschillende generaties mens en dier naast elkaar leven op het platteland.

EINDBORREL

Met alle filmmakers en bezoekers!