Skip to content Skip to footer

De jonge Lucas verkent zijn toekomstige leven op zee. Net als de jonge filmmaker Kat dat doet in een ongeremde zigeunergemeenschap in Tsjechië. Ouderen zien hun dorp onder water spoelen waar jongeren langzaam wegtrekken en vrouwelijke vluchtelingen wachten in onzekerheid op een leven ver van thuis. Ondertussen terroriseert een haan het leven van een gezin in Mumbai en is daarmee het minst van hen allemaal verzekerd van een veilige toekomst…

LUCAS’ WORLD

Thomas Hirgorom • Frankrijk • 16’

Lucas is een jonge visser die net is aangenomen. Hij werkt samen met zijn baas om blauwvintonijn te vangen voor de kust van Corsica. Midden op de Middellandse Zee leert hij zijn toekomstige werk kennen.

NABBIN

Kat Tolkovsky • Tsjechië • 30’

In NABBIN portretteert filmmaakster Kat Tolkovsky haar weg naar volwassenheid in een gemeenschap van zigeuners in Nabbin, een klein dorp in de Tsjechische Republiek. We zien de ongeremde en inspirerende vriendschappen met haar wilde vrienden. Hoewel deze gemeenschap sociaal ongunstig is, leert zij de mensen hier kennen als vrijgevig en nobel.

AGUA MOLE

Alexandra Ramires (Xá) • Portugal • 9’

De laatste bewoners van een dorp laten zich niet onderdompelen in de vergetelheid. In een wereld waar het idee van vooruitgang lijkt te overheersen, blijft hun thuis drijven. Een geanimeerde documentaire in prachtige zwart-wit tekeningen.

MUSHKILA

Andrea Alexandridis • België • 23’

MUSHKILA portretteert een vrouwenkwartier in een vluchtelingencentrum. Een plek waar een gezin vorm krijgt, zonder bloedbanden, in elke hoedanigheid. Welke gedeelde affiniteit bestaat er tussen deze vrouwen uit verschillende culturen en zonder gemeenschappelijke taal?

TUNGRUS

Rishi Chandna • India • 13’

In een krap appartement in een voorstad van Mumbai terroriseert een huisdier-haan het leven van een excentrieke patriarch en zijn familie. Ze overwegen het dier te doden en op te eten, zodat ze hun normale leven weer terug kunnen krijgen.

PLONS! International Short Documentary Film Festival

Wij zijn PLONS! – dé thuisbasis voor artistieke documentaires in Fryslân. Samen met filmmakers en ons publiek delen we inspirerende verhalen en unieke perspectieven. Ons festival en onze evenementen vinden het hele jaar door plaats, met als decor de sfeervolle Grutte Pier Brouwerij en het Scheepsatelier Eestroom. Ontdek, leer en verbind met ons mee, en ervaar de kracht van documentaire filmkunst in een gemeenschap die samenkomt om te kijken, te reflecteren en te vieren

LOCATIE PLONS!

BARTLHIEM AAN DE EE ;-)
Bartlehiem 23, 9091 BH WIJNS 
NEDERLAND

Froukje van Wengerden
+31 641390795

Stichting Thuishaven © 2024. All Rights Reserved.

Altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieF