Skip to content Skip to footer

Verhalen over een robot die menselijk contact vervangt, wilde wolven in de nacht, een tweede generatie immigrant die haar vader bevraagd, droogte op de Westelijke Jordaanoever en een eenzame man op zoek naar een vrouw. Een bonte verzameling aan onderwerpen, thema’s en vertelvormen die je als kijker na het zien van dit blok even flink op je hoofd doen krabben.

L’ANNÉE DU ROBOT

Yves Gellie • Frankrijk • 20’

Op het snijvlak van kunst en wetenschap verbeeldt deze film de robot als de kunstmatige tegenhanger van de mens. In een reeks gestileerde opnames toont de film de eerste contacten tussen een robot met een kunstmatig gecreëerde autonomie en de mens.

UNTIL THE LAST DROP

Tim Webster • Israël/Palestina •  20’

Op de Westelijke Jordaanoever, waar de toegang tot water voor sommigen ernstig wordt beperkt, bewerken twee boeren – een Israëliër en een Palestijn – hetzelfde land, maar krijgen steeds meer ongelijke kansen.

BABA

Sarah Blok • Nederland • 13’

Ceylan Utlu verhuisde veertig jaar geleden van Turkije naar Nederland om zijn linkse ideologie van westerse kennis te voorzien. Nadat hij de opleiding had gehad die hij wilde, zou hij teruggaan om zich nuttig te maken voor zijn eigen land. Zijn half-Turkse, half-Nederlandse dochter vraagt ​​zich af waarom het niet ging zoals haar vader het had gepland en vraagt ​​hem naar immigratie, integratie, relaties en eenzaamheid.

HISTORIES OF WOLVES

Agnes Meng • Portugal • 20’

Deze film is een verzameling verhalen over de wolf in de bergen van Noord-Portugal. Op een piek tussen rotsachtige bergketens ligt het dorp Pitões das Junias. Bij het vallen van de avond verzamelden herders zich en vertellen ze verhalen. Mythe, dood, moorden … dingen kunnen wel of niet zijn gebeurd, maar geïnspireerd door interne gevechten tussen mens en wolf, tussen ons en het wild.

HIS BOTTOM LINE

Chew Yun Yan • Singapore • 17’

Voor het eerst in 57 jaar verzamelt Ah Guan de moed om fysiek op jacht te gaan naar een vrouw die zijn toewijding waardig is. Zijn enige voorwaarde voor ware liefde: ‘een mooie achterkant’. De film vergezelt hem op zijn zoektocht naar gezelschap en onderzoekt zijn isolement en de ware motivatie achter zijn vreemde verzoek.

PLONS! International Short Documentary Film Festival

Wij zijn PLONS! – dé thuisbasis voor artistieke documentaires in Fryslân. Samen met filmmakers en ons publiek delen we inspirerende verhalen en unieke perspectieven. Ons festival en onze evenementen vinden het hele jaar door plaats, met als decor de sfeervolle Grutte Pier Brouwerij en het Scheepsatelier Eestroom. Ontdek, leer en verbind met ons mee, en ervaar de kracht van documentaire filmkunst in een gemeenschap die samenkomt om te kijken, te reflecteren en te vieren

LOCATIE PLONS!

BARTLHIEM AAN DE EE ;-)
Bartlehiem 23, 9091 BH WIJNS 
NEDERLAND

Froukje van Wengerden
+31 641390795

Stichting Thuishaven © 2024. All Rights Reserved.

Altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieF