Skip to content Skip to footer

Drie lokale films die zich afspelen in Friesland, gemaakt door jong talent. ‘Nije Eagen’ is een samenwerking tussen Omrop Fryslân en PLONS! waarbij noordelijke filmmakers begeleid worden in het maken van een korte documentaire (9 minuten) die in premiére gaat tijdens het festival en daarna wordt uitgezonden op de Omrop. Een unieke kans voor nieuwe talent dus!

Fan blom oant bôle

Eza Doortmont • Nederland • 9’

Als tiende generatie in zijn familie, is Marten Boonstra een trotse Friese bakker. Oranjekoek, Dúmkes, Brea, Sukerbôle en Zoete Lief, Marten heeft het allemaal. Hoewel Marten op een andere manier werkt en bakt als zijn vader of eerdere bakkers, is hij sterk verbonden met dat verleden. Zal er een 11e generatie Bakker Boonstra komen of zal met Marten deze geschiedenis eindigen?

Libbenslinen

Sytske Hoogterp • Nederland • 9’

Een fotografe volgt een jaar lang een landschapshistoricus tijdens zijn wandelingen door één van de laatste stukjes oud boerengreppelland in Fryslân. Door het oog van de lens volgt ze hem, het landschap, en alles wat daarin leeft. In deze gelaagde omgeving vol leven en cultuurhistorie vraagt ze zich af hoeveel generaties zich nog over deze rijkdom kunnen blijven verwonderen.  Om steeds efficiënter te kunnen werken is het overgrote deel van het natte en bultige boerenland in de afgelopen zestig jaar geëgaliseerd en drooggemalen. In deze film klinkt op de achtergrond de ‘dorst’ door naar een landschap met ruimte voor diversiteit, verbinding en bewustwording.

DOCU 3

Annemarie Lindeboom • Nederland • 9’

Volgt nog…

PLONS! International Short Documentary Film Festival

Wij zijn PLONS! – dé thuisbasis voor artistieke documentaires in Fryslân. Samen met filmmakers en ons publiek delen we inspirerende verhalen en unieke perspectieven. Ons festival en onze evenementen vinden het hele jaar door plaats, met als decor de sfeervolle Grutte Pier Brouwerij en het Scheepsatelier Eestroom. Ontdek, leer en verbind met ons mee, en ervaar de kracht van documentaire filmkunst in een gemeenschap die samenkomt om te kijken, te reflecteren en te vieren

LOCATIE PLONS!

BARTLHIEM AAN DE EE ;-)
Bartlehiem 23, 9091 BH WIJNS 
NEDERLAND

Froukje van Wengerden
+31 641390795

Stichting Thuishaven © 2024. All Rights Reserved.

Altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieF