×
Your cart is empty.

Editie 1

TOM TIEMAN

Alle Jong (29) is een jonge, Friese kunstenaar die tijdens een bezoek aan het Centraal Museum zijn muze ontmoet. Als hij haar aan wil spreken, verdwijnt ze en laat ze Jong achter met niets anders dan een vage herinnering aan een moment. Overweldigd door de ontmoeting, start Jong een zoektocht naar zijn muze. Als hij haar vindt, zal hij haar een kostbaar sieraad aanbieden. Wat zoekt de jonge kunstenaar in de onbekende vrouw? En zal hij haar terug vinden? Zonder muze is Jong geen kunstenaar meer. Verder werken is voor hem zinloos.

Froukje van Wengerden

Frenk dos Santos wordt op zijn 3e geadopteerd uit Brazilië en groeit op in Leeuwarden. Van jongs af aan is muziek voor hem een manier om te vluchten; aan zijn ongelukkige jeugd en aan het land waarin hij zich ontheemd voelt. Hij heeft dan ook maar één droom: terugkeren naar Brazilië. Daar wil hij straatkinderen helpen door samen muziek te maken. Terwijl hij zich voorbereid op zijn reis terug blijkt muziek datgene te zijn wat hem met zijn verloren familie verbindt.

Jan-Martien Dekker

Afgelopen zomer reisde de Friese zanger en liedjesschrijver Yvi naar Oekraïne, om daar zijn collega singer-songwriter Sasha Boole te ontmoeten. Samen reisden ze weer terug naar Nederland, om onderweg nummers te schrijven en op te treden. Documentairemaker Jan Martien Dekker volgde YVI en Sasha Boole een week lang en maakte de documentaire Soort van Hetzelfde.