×
Your cart is empty.

Editie 3

SYTSKE HOOGTERP

Sytske Hoogterp heeft veel gereisd in het buitenland. Toen Jeroen Wiersma haar vroeg om greppels te documenteren van het Friese platteland, had ze niet zien aankomen dat dit stukje landschap, in combinatie met de bezieling van de landschapshistoricus én de mensen die met dit land werkten, haar zo dicht bij haar eigen wortels terug zouden brengen. Hoogterp: “Ik voelde me op een vertraagde, organische manier opgenomen in het landschap.”

EZA DOORTMONT

Als tiende generatie in zijn familie is Marten Boonstra uit Akkrum een trotse Friese bakker die zich sterk verbonden voelt met het verleden. Van oranjekoek tot sûkerbôle, hij bakt het allemaal volgens traditioneel Fries recept, maar geeft er wel zijn eigen draai aan. Zo is het ook met de toekomst van de bakkersfamilie. Het bakkersvak en de familiegeschiedenis zijn vanzelfsprekend voor Marten, maar of de volgende generatie dat ook zo ervaart, is de vraag. Hij wil zijn kinderen vrijlaten in hun beroepskeuze, net als zijn eigen vader bij hem heeft gedaan.

ANNEMARIE LINDEBOOM

In ‘Flatliners’ smeedt filmer en woordkunstenaar Annemarie Lindeboom (1989) beelden, woorden en muziek tot ‘de soundtrack van een flat’. Lindeboom filmt daarvoor de bewoners van een flatgebouw in haar woonplaats Leeuwarden, die ‘de zin van hun leven’ met haar delen.