×
Your cart is empty.

Editie 4

ELINE VAN DIGGELEN

In Nederland zijn slechts drie ocularisten. Eén van hen is de Friese ocularist Jelmer Remmers. In zijn praktijk in Grou komen volwassenen en kinderen die door ziekte of trauma een oogprothese nodig hebben. Samen met schilder en prothesemaker Julios maakt Jelmer doormiddel van modelleren, scans en ambachtelijk schilderwerk oogprotheses. Terwijl Jelmer en Julios zich met veel delicate aandacht focussen op de allerkleinste details tijdens het maakproces en tegelijkertijd oog hebben voor wat zich bij de patient afspeelt, krijgen we een beeld van wat het nieuwe oog betekent voor de ontvanger.

MEREL MUSCH

Soms lijken we te zijn vergeten hoe we op de natuur aangewezen zijn. Durven we ons nog wel te laten leiden door de kracht van de natuur? In deze korte docu volgen we de Peruaanse Juan, die opgroeide in het Andesgebergte en daar leerde verbinden met de natuur. Inmiddels woont hij in Friesland en droomt hij ervan, samen met zijn paarden, een tocht te maken langs het IJsselmeer.

LOUKA HOOGENDIJK

Een korte poëtische documentaire over een onderzoek naar de verbinding tussen de lichamelijke en emotionele reacties na seksueel overschrijdend gedrag.