Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

FEELFOOD FILM OVER EIGENWIJZE AKKERBOUWER GERLACH

Er komt een bioscoopfilm naar ons schip! En niet zomaar eentje: dit jaar op IDFA uitgeroepen tot beste Nederlandse documentaire van dit jaar. De film GERLACH, over een eigenwijze akkerbouwer die vecht tegen veranderende tijden. Dus kom op vrijdag 5 januari naar het filmschip bij de Grutte Pier Brouwerij en luidt het nieuw jaar in met een lach (en een traan!). En dat niet alleen: internationaal bekroond regisseur Luuk Bouwman is deze avond bij ons aanwezig voor al jullie vragen.

Als voorfilm kun je kijken naar het Duitse HEXENWERK, waarbij ook regisseur Laura Heinig aanwezig zal zijn. Onze wereld kan op zijn kop staan, er kan een crisis om ons heen en in ons zijn. Soms kan nadenken niet de problemen oplossen die ons wakker houden. Wat kan ons in balans brengen? Wat is er, naast het rationele denken? Deze vraag bracht de – behoorlijk rationele – filmmaker Laura bij Ilka Sventja, die werkt als ‘voorouderheks’ (Ahnenhexe). Haar wereld vol rituelen ontvouwt zich in deze film als een meditatieve reis, heen en weer stuiterend tussen rationaliteit en loslaten.

Q&A MET

LUUK BOUWMAN • REGISSEUR VAN GERLACH

Gerlach is een liefdevol en humoristisch portret van akkerbouwer Gerlach, die al zestig jaar boert onder de rook van Schiphol. Om hem heen heeft hij alles zien veranderen. Zijn simpele houten huisje is inmiddels ingeklemd door een Shell tankstation, een McDonalds en distributiecentra. Met veel toewijding zorgt hij voor zijn bieten en graan, terwijl projectontwikkelaars op zijn land azen en de klimaatverandering zijn oogst ontregelt. Ondanks alles wat op zijn pad komt blijft Gerlach fier overeind met zijn relativerende humor, geholpen door zijn liefhebbende broers en vrienden. Zijn huisje is de regendruppel waarin de wereld weerspiegeld wordt, existentialistisch en absurdistisch.

FILMS IN DIT BLOK

PLONS! International Short Documentary Film Festival

Wij zijn PLONS! – dé thuisbasis voor artistieke documentaires in Fryslân. Samen met filmmakers en ons publiek delen we inspirerende verhalen en unieke perspectieven. Ons festival en onze evenementen vinden het hele jaar door plaats, met als decor de sfeervolle Grutte Pier Brouwerij en het Scheepsatelier Eestroom. Ontdek, leer en verbind met ons mee, en ervaar de kracht van documentaire filmkunst in een gemeenschap die samenkomt om te kijken, te reflecteren en te vieren

LOCATIE PLONS!

BARTLHIEM AAN DE EE ;-)
Bartlehiem 23, 9091 BH WIJNS 
NEDERLAND

Froukje van Wengerden
+31 641390795

Stichting Thuishaven © 2024. All Rights Reserved.

Altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieF