Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

VERHALEN UIT HET NOORDEN EN VERDER...

Ze bevonden zich in de onheilspellende diepe kolk bij Ezinge, op het wapen van Uithuizermeeden, op oude zeekaarten en vlak buiten de zeedijk: het mysterieuze Waddenzeevolk. In de gelijknamige film van Koos Buist (Sloot) zien we hoe de hoofdpersoon in zijn vroege jeugd voor het eerst geconfronteerd wordt met deze wezens, die onlosmakelijk met het kustlandschap verbonden zijn.

In 2022 maakte muzikant Tristan Visser en filmmaker Jeroen van de Bovenkamp aan een zeilreis van Groenland naar Alaska met het doel om de zang van de Bowhead whale vast te leggen. Echter, deze zoektocht bleek allesbehalve eenvoudig te zijn. Hun reis nam een onverwachte wending door ontmoetingen met traditionele Inuit-muzikanten. Tristan en Jeroen nodigen je uit voor een adembenemende audiovisuele reis door het Arctische gebied.

Q&A MET

KOOS BUIST • REGISSEUR VAN WADDENZEEVOLK

JEROEN VAN DE BOVENKAMP • REGISSEUR VAN ARCTIC MIRAGE

FILMS IN DIT BLOK

PLONS! International Short Documentary Film Festival

Wij zijn PLONS! – dé thuisbasis voor artistieke documentaires in Fryslân. Samen met filmmakers en ons publiek delen we inspirerende verhalen en unieke perspectieven. Ons festival en onze evenementen vinden het hele jaar door plaats, met als decor de sfeervolle Grutte Pier Brouwerij en het Scheepsatelier Eestroom. Ontdek, leer en verbind met ons mee, en ervaar de kracht van documentaire filmkunst in een gemeenschap die samenkomt om te kijken, te reflecteren en te vieren

LOCATIE PLONS!

BARTLHIEM AAN DE EE ;-)
Bartlehiem 23, 9091 BH WIJNS 
NEDERLAND

Froukje van Wengerden
+31 641390795

Stichting Thuishaven © 2024. All Rights Reserved.

Altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieF