Skip to content Skip to footer

GEEF JE DORP OP VOOR PLONS! OP TOER!

Oproep
In het voorjaar van 2021 gaat PLONS! na het 1e weekend van april in Leeuwarden op toer door de drie noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Met onze mobiele filmzaal op het schip de Eestroom varen we naar jullie, filmpubliek op het platteland, toe en vertonen wij mooie, ontroerende, verrassende of grensverleggende korte documentaires op locatie.
Hiervoor zijn wij op zoek naar dorpen, buurtschappen of andere plekken waar wij welkom zijn om aan te meren en waar we natuurlijk kunnen rekenen op een enthousiaste zaal vol publiek. Woon je zelf in zo’n dorp of ken je mensen die hier wonen? Geef je dorp/buurtschap of aanlegsteiger dan nu bij ons op! Wij zijn op zoek naar tips, advies, contacten en enthousiastelingen die ons helpen zo’n toer door het noorden mogelijk te maken.
Criteria en meer info
– De plaats moet bereikbaar zijn voor de Eestroom, een 38 meter lang en 5 meter breed vrachtschip van het type Spits. De allerkleinste wateren zijn voor ons dus niet bereikbaar. Wel kun je denken aan een plek die bijvoorbeeld voor meerdere omliggende dorpen die niet direct aan het vaarwater liggen bereikbaar is.
– Het schip is volledig zelfvoorzienend qua water, elektra, sanitair, verwarming en keuken/bar. Ook heeft het schip spudpalen, waarmee we zelfs op afgelegen plekken zonder grote kade of ligpalen kunnen aanmeren.
– De toer vindt plaats in het noorden van het land.
– We zijn op zoek naar dorpen, maar ook naar mensen, verenigingen, buurtcentra, havenmeesters of dorpsbelangen die ons willen helpen om het publiek in deze woonplaatsen te bereiken en te enthousiasmeren voor een avondje film op de Eestroom.
– Schroom niet om contact met ons op te nemen voor advies, tips of vragen!
Contactpersoon
Froukje van Wengerden
froukjevanwengerden@gmail.com
0641390795
PLONS! International Short Documentary Film Festival

Wij zijn PLONS! – dé thuisbasis voor artistieke documentaires in Fryslân. Samen met filmmakers en ons publiek delen we inspirerende verhalen en unieke perspectieven. Ons festival en onze evenementen vinden het hele jaar door plaats, met als decor de sfeervolle Grutte Pier Brouwerij en het Scheepsatelier Eestroom. Ontdek, leer en verbind met ons mee, en ervaar de kracht van documentaire filmkunst in een gemeenschap die samenkomt om te kijken, te reflecteren en te vieren

LOCATIE PLONS!

BARTLHIEM AAN DE EE ;-)
Bartlehiem 23, 9091 BH WIJNS 
NEDERLAND

Froukje van Wengerden
+31 641390795

Stichting Thuishaven © 2024. All Rights Reserved.

Altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieF