Skip to content Skip to footer

Ludiek Protest met Lancering van “Koop een Woord, Maak een Plons!” Campagne

Bartlehiem, 24 april 2024

In reactie op een afwijzing van een subsidie door de Provincie Fryslân kondigt PLONS! Film Festival de lancering aan van een ludieke campagne. Want ondanks een inhoudelijke lofzang voor de subsidieaanvraag die PLONS! deed, hebben zij de toegekende €15.000 niet gekregen vanwege een bureaucratische kwestie. 

Het projectplan overschreed namelijk de limiet met 607 woorden. Door het mislopen van deze subsidie kan het festival dat in oktober zou gaan plaatsvinden niet doorgaan. Het PLONS! team erkent hun onfortuinlijke fout, die tot stand kwam vanwege een misinterpretatie van de algemene bepalingen. Toch zien zij in deze situatie een kans om een krachtig statement te maken over de waarde van elk woord en de strijd voor creatieve vrijheid. 

Artistiek leider Froukje van Wengerden: “Het verlossende telefoontje van de Provincie Fryslân voelde nogal Kafkaësk: “inhoudelijk beoordelen we jullie aanvraag zeer goed, maar jullie krijgen 0 euro vanwege een vormfout”, luidde de boodschap. Ze bleken de bijlage over de toepassing van Landelijke Codes zoals Fair Practice binnen onze organisatie ook mee te rekenen in het woordenaantal. Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan, we hadden juist ons best gedaan op die bijlage. Het voelde een beetje alsof die woorden ons nu het hele project afhandig maakten. Na 1 nacht slecht slapen ontstond het idee om de woorden dan maar op ludieke wijze te gaan verkopen. Deelnemers kunnen dan ook één van de 607 woorden ‘adopteren’ voor een symbolische bijdrage van €24,71. Opgeteld leveren de 607 woorden €15.000 euro op en kan het festival toch doorgaan”.

Deze ludieke actie is niet alleen bedoeld als financiële steun, maar ook als een uitnodiging aan onze gemeenschap om samen te komen in solidariteit en het belang van cultuur en creativiteit te benadrukken. Het PLONS! team roept alle liefhebbers van film en cultuur op om deel te nemen aan dit statement. Er is voldoende keuze en voor ieder wat wils, lidwoorden zijn ruim voorradig, maar de mensen die van woorden als diversiteit, risicoprofiel of organisatiestructuur houden moeten snel zijn want op is op.

Koop hier je favoriete woord: plonsfilmfestival.nl/winkel

PLONS! International Short Documentary Film Festival

Wij zijn PLONS! – dé thuisbasis voor artistieke documentaires in Fryslân. Samen met filmmakers en ons publiek delen we inspirerende verhalen en unieke perspectieven. Ons festival en onze evenementen vinden het hele jaar door plaats, met als decor de sfeervolle Grutte Pier Brouwerij en het Scheepsatelier Eestroom. Ontdek, leer en verbind met ons mee, en ervaar de kracht van documentaire filmkunst in een gemeenschap die samenkomt om te kijken, te reflecteren en te vieren

LOCATIE PLONS!

BARTLHIEM AAN DE EE ;-)
Bartlehiem 23, 9091 BH WIJNS 
NEDERLAND

Froukje van Wengerden
+31 641390795

Stichting Thuishaven © 2024. All Rights Reserved.

Altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieF