×
Your cart is empty.
OPROEP: nieuwe filmplannen gezocht!
15 januari 2020 froukjevanwengerden

OPROEP: nieuwe filmplannen gezocht!

Posted in Geen categorie

DOCUMAKERS OPGELET!

Wij dagen nieuwe documentairemakers uit om hun korte documentaire plannen in te sturen. Kleine plannen, grote plannen, grove ideetjes; alles is welkom en wordt aandachtig bekeken. 

Nije Eagen is een ontwikkelingstraject waarbij je als filmmaker ondersteund wordt tijdens het maken van je korte film van maximaal 9 minuten. Je wordt begeleid in het schrijven van je plan, de financiering en het maken van de film zelf. Aan het einde van het jaar vindt er een feestelijke premiere van je film plaats tijdens Plons! in Leeuwarden en een televisie-uitzending van je film bij Fryslân DOK op Omrop Fryslân en NPO2.

Nije Eagen is een samenwerking tussen Fryslân Dok, Plons! en New Noardic Wave en wordt geproduceerd door Stichting Thuishaven. Het startbedrag vanuit Omrop Fryslân is 2500 euro, de rest financier je (onder begeleiding en facultatief) zelf bij.

Wat moet je inleveren?

Het is helemaal aan jou hoe je ons je plan aanlevert. Dit mag in de vorm van een klassiek filmplan waarin je logline/synopsis/personages/vorm beschrijft. Maar je bent ook vrij om zelf een andere vorm te kiezen. Een fotocollage, een filmpje of een kort verhaal bijvoorbeeld. Het gaat erom dat we een goede indruk krijgen van je filmidee. Maak het niet te groot, we zijn benieuwd naar je plan!

Stuur je plan naar: info@stichtingthuishaven.nl

Planning

Deadline insturen filmplannen: 15 februari
Start Traject: begin Maart.
Maandelijkse meetings met makers en coaches: Maart-September
Afronden film: eerste week september.
Premiere: tijdens PLONS! op 1 oktober 2020.
Televisie-uitzending NPO2 & Omrop Fryslân: november/december