Skip to content Skip to footer

OPROEP: nieuwe filmplannen gezocht!

DOCUMAKERS OPGELET!

Wij dagen nieuwe documentairemakers uit om hun korte documentaire plannen in te sturen. Kleine plannen, grote plannen, grove ideetjes; alles is welkom en wordt aandachtig bekeken. 

Nije Eagen is een ontwikkelingstraject waarbij je als filmmaker ondersteund wordt tijdens het maken van je korte film van maximaal 9 minuten. Je wordt begeleid in het schrijven van je plan, de financiering en het maken van de film zelf. Aan het einde van het jaar vindt er een feestelijke premiere van je film plaats tijdens Plons! in Leeuwarden en een televisie-uitzending van je film bij Fryslân DOK op Omrop Fryslân en NPO2.

Nije Eagen is een samenwerking tussen Fryslân Dok, Plons! en New Noardic Wave en wordt geproduceerd door Stichting Thuishaven. Het startbedrag vanuit Omrop Fryslân is 2500 euro, de rest financier je (onder begeleiding en facultatief) zelf bij.

Wat moet je inleveren?

Het is helemaal aan jou hoe je ons je plan aanlevert. Dit mag in de vorm van een klassiek filmplan waarin je logline/synopsis/personages/vorm beschrijft. Maar je bent ook vrij om zelf een andere vorm te kiezen. Een fotocollage, een filmpje of een kort verhaal bijvoorbeeld. Het gaat erom dat we een goede indruk krijgen van je filmidee. Maak het niet te groot, we zijn benieuwd naar je plan!

Stuur je plan naar: info@stichtingthuishaven.nl

Planning

Deadline insturen filmplannen: 15 februari
Start Traject: begin Maart.
Maandelijkse meetings met makers en coaches: Maart-September
Afronden film: eerste week september.
Premiere: tijdens PLONS! op 1 oktober 2020.
Televisie-uitzending NPO2 & Omrop Fryslân: november/december

PLONS! International Short Documentary Film Festival

Wij zijn PLONS! – dé thuisbasis voor artistieke documentaires in Fryslân. Samen met filmmakers en ons publiek delen we inspirerende verhalen en unieke perspectieven. Ons festival en onze evenementen vinden het hele jaar door plaats, met als decor de sfeervolle Grutte Pier Brouwerij en het Scheepsatelier Eestroom. Ontdek, leer en verbind met ons mee, en ervaar de kracht van documentaire filmkunst in een gemeenschap die samenkomt om te kijken, te reflecteren en te vieren

LOCATIE PLONS!

BARTLHIEM AAN DE EE ;-)
Bartlehiem 23, 9091 BH WIJNS 
NEDERLAND

Froukje van Wengerden
+31 641390795

Stichting Thuishaven © 2024. All Rights Reserved.

Altijd op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieF